Monogràfics de Mindfulness

Mindfulness en Educació

Curs d’estiu per a docents, orientat a reduir l’estrès o el malestar, adquirir eines per a la regulació emocional i millorar l’eficàcia en la gestió de l’aula.

Mindfulness i Equilibri

Seminari residencial de cap de setmana per aprendre a entrenar eficaçment l’habilitat de mindfulness i cultivar l’equilibri en l’organisme.

Montsant Silenci

Recés d’estiu de cap de setmana en l’entorn verge del Parc Natural de Montsant. Un contacte nu i directe amb el silenci i la naturalesa.

Mindfulness en Educació

Mindfulness en Educació és una adaptació del programa .B Foundations, dissenyat per Mindfulness in Schools Project, implementat al Regne Unit des de 2009. És un curs adreçat a mestres i professors per tal de descobrir mindfulness i els beneficis que pot reportar aquesta pràctica a l'entorn laboral i poder-ne replicar càpsules senzilles i eficaces

On s’imparteix? Tarragona i Barcelona. Quan? Consulta el calendari. Destinat a mestres i professors. Durada: 20h presencials + 10h no presencials. Material inclòs: Pràctiques guiades en mp3, llibre Con Rumbo Propio i dossier.

Objectius

  • Reduir l’estrès i l’ansietat
  • Adquirir eines per a l’autoregulació emocional
  • Enfortir la intel·ligència social, incrementant l’amabilitat i disminuint l’agressivitat
  • Millorar l’eficàcia en la presa de decisions i la gestió de l’aula

Destinataris

Aquest curs és exclusiu per a mestres i professors d’educació infantil, primària i secundària.

Metodologia

Mindfulness en Educació és una adaptació del programa .B Foundations, dissenyat pel Mindfulness in Schools Project, implementat al Regne Unit des de 2009. El curs és un programa intensiu de 5 sessions, amb un total de 20 hores de formació presencial i 10 hores de dedicació no presencial. El curs es realitza en grup i combina en cada sessió explicacions teòriques i exercicis, pràctiques d’entrenament de mindfulness, espais de diàleg i treball en grups. La realització d’aquest curs no qualifica per a impartir mindfulness.

Certificació

Curs acreditat amb 30 h de formació permanent per al professorat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Continguts

Sessió 1. Presentació de mindfulness. Beneficis per a educadors. Desactivant el pilot automàtic. Les actituds en la pràctica de mindfulness. Sessió 2. Mindfulness al dia a dia. Percepció de la realitat. Mindfulness com a mecanisme de regulació emocional. Sessió 3. Explorant la dificultat, cultivant la resiliència. L’estrès: què és i mecanismes d’afrontament per a una gestió adequada. Sessió 4. Comunicació conscient: com promoure l’assertivitat des de la pràctica de mindfulness. Gestió del temps i organització de tasques. Sessió 5. Integrar mindfulness al centre educatiu. Disseny d’una intervenció en la jornada laboral.

Estàs interessat en realitzar aquest curs de mindfulness?

Propera convocatòria

Mindfulness i Equilibri

Seminari de cap de setmana de Mindfulness, orientat a descobrir elements clau i recursos pràctics per al cultiu de l'equilibri en l'organisme i en el dia a dia

On s’imparteix? Mas La Bartra (muntanyes de Prades). Quan? consulta el calendari Destinat a tant persones que han completat un programa MBSR com interessats en conèixer Mindfulness i entrenar aquesta habilitat de forma efectiva. Durada: cap de setmana. De divendres tarda a diumenge tarda. Material inclòs: dossier del curs i el llibre Mindfulness, guía práctica para un mundo frenético.

Objectius

L’objectiu del curs és doble: per una banda, practicar la consciència plena de manera sostinguda al llarg del cap de setmana i, per l’altra, adquirir coneixements i recursos pràctics que facilitin el cultiu del benestar, la resiliència i l’equilibri en el dia a dia.

Destinataris

Totes les persones interessades en conèixer Mindfulness i entrenar aquesta habilitat de manera efectiva. Per a les persones que han completat un programa MBSR representa una bona oportunitat per aprofundir en la comprensió i aplicacions pràctiques de mindfulness.

Metodologia

Curs residencial de cap de setmana de format experimental i interactiu per cultivar la consciència plena amb mindfulness. Inclou exercicis de meditació asseguda, en moviment i caminant. El programa alterna estones de silenci i de pràctica contemplativa guiada amb espais de diàleg, treball en grup i explicacions. La distribució del temps entre pràctica i teoria és 50:50.

Continguts

Els continguts del curs van vertebrats al voltant de la importància de l’equilibri com a motor del benestar. El programa és: 1. Equilibri de l’organisme: la pedra angular del benestar. A què ens referim amb equilibri? 2. El valor de Mindfulness en pro de l’equilibri: regulació i metacognició. 3. Homeostasi: l’equilibri vist des de la ciència. 4. Barreres inconscients que dificulten l’equilibri: estrès, hiperactivitat i reactivitat. 5. Adaptabilitat i resiliència. Altres ingredients clau de l’equilibri: els 4 motors del benestar. 6. Com cultivar l’equilibri: pla d’entrenament. El curs es realitza a La Bartra, una casa rural a les muntanyes de Prades, ubicada en un entorn natural envoltat de bosc. Algunes pràctiques es realitzen a l’exterior, aprofitant la bellesa i tranquil·litat de l’entorn per exercitar l’activitat contemplativa.

Estàs interessat en realitzar aquest seminari de mindfulness?

Propera convocatòria

Montsant Silenci

Recés de cap de setmana en l'entorn verge del Parc Natural de Montsant (Priorat). Un contacte nu i directe amb la contemplació, en plena natura i en estricte silenci

On es realitza? al Parc Natural de Montsant (Priorat). Quan? consulta el calendari Destinat a aquelles persones interessades en experimentar la pràctica del silenci i la contemplació en plena natura. Durada: cap de setmana. De divendres a diumenge. Inclou: els àpats des del dinar del divendres a l’esmorzar del diumenge i assegurança.

Caminada

Una ruta de 3 dies i 2 nits que discorrerà íntegrament per Montsant, allunyada de qualsevol nucli urbà, en contacte estret amb les meravelles que ens regala aquesta serra: cels nets i brillants; solitud i silenci; natura silvestre, rius, fonts, tolls i banys; barrancs, cingleres i coves.

Format

Alternança de senderisme, meditacions, exercici tipus ioga, banys i descans. Silenci estricte present en tot el recés. Itinerari suau, amb unes 2-3 hores efectives de caminada al dia. Tanmateix, cal una mínima condició física. Menjades comunitàries, vegetarianes i preparades in situ. Pernoctes en balmes (abrics naturals a la roca) amb aïllant i sac de dormir. Abastament d’aigua provinent de fonts i barrancs.

Material necessari

Calçat adequat per caminar per senders de muntanya, sac de dormir, aïllant, llum frontal, tovallola, protecció solar, gorra, repel·lent de mosquits, plat, coberts, tassa i cantimplora. I espai suficient a la motxilla per carregar el menjar que es repartirà a l’inici del recés.

Estàs interessat en assistir a aquest recés?

Propera convocatòria

Aquesta web utilitza cookies per millorar la teva experiència de navegació. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca