5 raons per iniciar-se al Mindfulness amb MBSR


 

Mindfulness MBSR és un curs d’entrenament de la ment per al foment d’una ment sana i feliç. Si vull començar amb mindfulness o meditació i he de triar entre diverses propostes, cap a on tiro? Aquí algunes claus per a facilitar la decisió.

 

Apte per a tothom

El curs Mindfulness MBSR integra l’entrenament de la ment a través de diferents pràctiques de tipus contemplatiu amb continguts de la psicologia i la neurociència moderna. Tot plegat articulat a través d’un llenguatge laic, científic i rigorós, alhora que planer i accessible a tothom. Les pràctiques que es realitzen pivoten sobre habilitats innates al cervell humà, no es tracta d’adquirir res aliè. Són exercicis atencionals senzills en què es potencia l’ús de l’atenció de manera intencionada i el cultiu d’actituds d’obertura i curiositat sobre l’experiència que s’observa. Estan adaptades de tal manera que siguin accessibles a tothom, independentment de la condició física, edat o nivell de formació.

 

Utilitat quotidiana

Les sessions tracten aspectes crucials per al benestar, amb recomanacions i exercicis senzills aplicables al dia a dia. S’aborda: intel·ligència emocional, percepció i realitat, fisiologia de l’estrès i com gestionar-lo eficaçment, comunicació conscient, intel·ligència relacional i gestió del temps. La voluntat que persegueix el curs Mindfulness MBSR és que el participant, un cop finalitzat el programa, hagi testat, comprovat i integrat eines senzilles i pràctiques per a la gestió de l’adversitat i el foment del benestar.

 

Entrenament eficaç

MBSR és una intervenció en què realment s’entrena la ment. El programa requereix una dedicació diària de 40 minuts per a realitzar exercicis guiats a través d’àudios. Amb més de 600 articles científics publicats anualment sobre Mindfulness, avui disposem d’una evidència contrastada que aquest entrenament té un impacte positiu i mesurable al cervell i al benestar. Així doncs, és un protocol de mindfulness amb una exigència alta, però amb la certesa que funciona.

 

Individual però sincronitzat

La dedicació personal fa que el curs tingui una dimensió individual notable. Tanmateix, el curs es realitza en grup i els altres participants segueixen al mateix ritme les fases de l’entrenament. Les sessions setmanals grupals, a part de presentar-hi continguts i d’introduir-hi nous exercicis, serveixen per posar en comú l’evolució de l’entrenament per poder afinar la pràctica i reforçar la dedicació i així maximitzar-ne el benefici.

 

La referència

El curs Mindfulness MBSR va ser dissenyat fa 40 anys per Jon Kabat-Zinn al centre mèdic de la Universitat de Massachusetts. Es tracta de la intervenció basada en mindfulness més pionera i, per tant, amb més bagatge. El programa MBSR és una formació protocolitzada que garanteix uns continguts i una metodologia. Alhora, els instructors que estem acreditats per impartir-lo hem seguit un protocol formatiu complet i rigorós.
Share:
0 comentaris on 5 raons per iniciar-se al Mindfulness amb MBSR

Aquesta web utilitza cookies per millorar la teva experiència de navegació. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca